Toertocht


Lengte tocht

85km

Route schaatstocht

De toertocht gaat over dezelfde route als de wedstrijd en er wordt ’tegen de klok in’ gereden. Als je de beschikking hebt over een smartphone, laad dan de route in ‘Google Maps’, zodat je altijd kunt zien waar je bent ten opzichte van de route.

Inschrijven

De Noordwesthoekrit werkt met een e-ticket systeem en er kan dus niet lokaal een deelnamebewijs worden gekocht. De deelnameprijs voor deze oudste klassieker van Nederland is € 10,- en er kunnen slechts 6000 mensen deelnemen. Verkoop begint meestal een aantal dagen voordat de tocht daadwerkelijk wordt verreden. Op deze site en de sociale media zal de juiste URL worden getoond waar de tickets kunnen worden besteld. Tijdens het bestellen van het e-ticket heb je de keuze uit 10 startlocaties die verspreid zijn over de route. Elke startlocatie heeft een beperkt aantal deelnamebewijzen, zodat het deelnemersveld zo goed mogelijk over de route is gespreid.

Leden van de Overijsselse Merentocht kunnen met korting deelnemen aan de Noordwesthoekrit.

Starttijden

Op je e-ticket staat de datum en de starttijd. De starttijd is een prognosetijd die afhankelijk is van de snelheid van de wedstrijdrijders. Pas als de wedstrijd je startpunt is gepasseerd mag je het ijs op. Het is echt niet nodig om precies op de starttijd aanwezig te zijn, je mag rustig een uur later komen. Geen haast dus, maar we willen wel graag dat je voor 12.00 uur aan de tocht begint. Zodra je aankomt, kun je direct het ijs op en bij terugkomst van de tocht kun je een herinneringsmedaille afhalen bij je startpunt. Je eerste stempel is NIET bij het startpunt, maar pas bij de eerste volgende stempelpost.

Eindtijd

We willen graag dat iedereen voor 17.00 uur weer “binnen” is bij het startpunt van waar je bent vertrokken. Op dit tijdstip zal onze baancommissie het volledige traject eenmalig controleren op achterblijvers.

Speciale informatie-site

Zodra de tocht vrijgegeven is voor de verkoop van e-tickets, zal ook een speciale informatie site worden opengesteld. De deelnemers die een e-ticket hebben gekocht krijgen de link van deze site toegezonden nadat het bestelproces is afgerond. Op deze info site is actuele informatie te vinden m.b.t.:

  • parkeren (de exacte locatie; gratis op vertoon van het e-ticket)
  • EHBO (waar staan posten en wat te doen bij ongevallen)
  • tijden (eventueel afwijkende starttijden)
  • route (laad deze in ‘Google Maps’ en bestudeer deze van tevoren)
  • medailles (waar kunnen deze worden afgehaald)


<  
>