Wedstrijd


Lengte tocht

85km

Start

Heren om 07.30 uur vanaf het kanaal Steenwijk-Ossenzijl voor Roeivereniging ’t Diep nabij Steenwijk. De dames starten om ca. 07.35 uur.

Route schaatstocht

Voor de wedstrijd en de toertocht wordt in principe dezelfde route gebruikt. De wedstrijd wordt ’tegen de klok in’ gereden en doet dus als eerste Ossenzijl aan.

Premiesprint

Er zijn tijdens de wedstrijd 2 premiesprints.

Stempelposten

Voor de wedstrijd zijn er geen stempelposten.

Was- en kleedgelegenheid

In de kleedkamers van Roeivereniging ’t Diep.

Parkeren

Parkeren voor de wedstrijdrijders en begeleiders is nabij “ Oevers 1, 8331 TK Steenwijk   ”. Na slechts een paar honderd meter lopen en het kanaal oversteken wordt de startlocatie bij Roeivereniging ’t Diep bereikt.

Selectiecriteria deelname wedstrijd heren/dames

De selectiecriteria voor deelname aan de wedstrijd worden elk jaar samengesteld door de KNSB en de Stichting Natuurijsklassiekers. Rijd(st)ers schrijven zich op de dag van de wedstrijd in via het Scan & Go systeem van de KNSB dat staat opgesteld in de hal van Roeivereniging ’t Diep.

Dopingcontrole

Een mogelijke dopingcontrole wordt gehouden in de toiletruimte van Roeivereniging ’t Diep.

Al deze informatie is onder voorbehoud en kan afhankelijk van bijvoorbeeld weersomstandigheden wijzigen. Indien dit het geval is, zal dit worden gemeld via de sociale media en op deze website.

Laatste nieuws

Zodra de wedstrijd op de kalender staat, kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws via ons Telegram kanaal op https://t.me/Noordwesthoekrit  


<