Het Overijsselse schaatsseizoen kan beginnen

 19-12-2018

De Overijsselse ijsverenigingen kunnen zich volledig storten op de voorbereiding van de vier grote schaatswedstrijden op natuurijs. Provincie Overijssel biedt financiële ondersteuning om de organisatie ervan mogelijk te maken.

Schaatsseizoen kan beginnen Tot en met het schaatsseizoen 2019-2020 stelt provincie Overijssel op voorhand een subsidie beschikbaar voor dé vier grote schaatswedstrijden van Overijssel: de Overijsselse Merentocht(Steenwijk, 150-200 km), de Hollands Venetiëtocht (Giethoorn, 65km), de Noordwesthoekrit (Steenwijk, 85 km) en de Eerste Marathon op Natuurijs (Haaksbergen, 40 km).

Voor de Overijsselse Merentocht is een bedrag van 35.000 euro beschikbaar. De Hollands Venetiëtocht en de Noordwesthoekrit kunnen beiden rekenen op een bijdrage van 12.500 euro. Voor de Eerste Marathon op Natuurijs in Haaksbergen is een bedrag van 5.000 euro beschikbaar. Voorwaarde is uiteraard wel dat de tocht wordt verreden.

Vriezen

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijssel: “Schaatsen is een van de kernsporten in ons evenementenbeleid. Grote schaatswedstrijden op natuurijs zijn bijzonder. Ze zorgen voor een flinke toestroom van bezoekers, grote belangstelling van de media en zetten Overijssel op de kaart. Elk jaar staan de vele vrijwilligers van de vier prachtige grote schaatswedstrijden klaar om te zorgen dat de tochten verreden worden. Dit zijn kostbare evenementen. Provincie Overijssel geeft graag zekerheid over de financiële ondersteuning. In de hectische tijd in de aanloop naar een schaatswedstrijd kunnen de ijsverenigingen zich volledig richten op de organisatie ervan. Nu maar hopen dat het gaat vriezen!”


<  
>